Vi har opprettet en Spleis

Norsk natur har mange venner og støttespillere. Nå har alle mulighet til å gi et pengebidrag til birøkterlagets arbeid.

Norsk natur har mange venner og støttespillere. Nå har alle mulighet til å gi et pengebidrag til birøkterlagets arbeid. På forespørsel har vi startet en innsamling som kan brukes av alle som ønsker det, for eksempel kan den deles på Facebook hvis du ønsker at bursdagsgaven din skal være penger til innsamlingen. Midlene som kommer inn vil bli brukt i formidlings- og forskningsarbeid for å holde norske bier friske og til å øke folks bevissthet om våre viktige pollinatorer.

Vakre smykker gir mer forskning
Fra før er Norges Birøkterlag så heldige å motta kr. 50,- per solgte smykke av gullsmed Sigmund Espelands fine biesmykker. Smykkekolleksjonen heter «Redd en bie» og har gitt bidrag på 450.000,- over en 2-årsperiode. Camilla Larsen, generalsekretær i Norge Birøkterlag, er svært glad for pengegaven:

Dette er gullpenger i dobbelt forstand. De gir oss mulighet til å formidle viktig kunnskap om bier, og honningbier spesielt, biologi og naturen vår. Og til å delta i prosjekter som ellers ville vært vanskelig å få til.

Her finner du lenke til Spleis for Friske norske bier.

Våre prosjekter
Har du lyst til å lære mer om prosjekter som Norges Birøkterlag er med på? Meld deg på webinaret med forsker og prosjektansvarlig Luis Cadahía-Lorenzo 28. januar.