Global Honey Bar

I messehallen på Apimondia blir det mulig å oppleve honninger fra hele verden. Apimondia er forventet å samle 8-10.000 deltakere fra hele verden, 23.27. september 2025. Global Honey Bar er en av attraksjonene og 11 norske honninger kan oppleves her.

Honningene fra hele verden kan smakes på, og ved hjelp av QR-kode kan en finne honningen på verdenskartet, lese om terrenget, blomstene den er hentet fra og se bilder og info om birøkteren.

Disse er med fra Norge

De skandinaviske landene har fordelt hvilke land som skal levere hvilke honninger, og disse skal med fra Norge:

Lynghonning, Calluna Vulgaris: Odd Arne Gaarder, Småbruket Birøkt, Tjøme, Lynghonning fra Telemark

Klokkelyng: Erica : Håkon Tjøstheim, Karmøy: Klokkelynghonning 2024.

Sommerhonning fra brunbier: Preikestolenhonning fra Farmeren Bjørn Reidar Larsen, Ryfylke: Løvetannhonning

Kystlynghonning (blanding av røsslyng og klokke/purpur): Føyno Gard, Trond Arnevik: kystlynghonning (2.pl i NM 2024)

Lynghonning: Anne Britt Belboe, Malvik, Trøndelag: Lynghonning med hvitkløver fra Hitra

Artisk honning (høstet nord for polarsirkelen): Johansen Arktiske Birøkt, Einar Johansen, Sommerhonning fra Lofoten 

Fjellhonning (høstet i fjellnære områder): Norsk vikinghonning, Andre Odden; Røsslynghonning fra Østerdalen

Fjellhonning (høstet i fjellnære områder): Reinavlsområde brune bier, Ove Moen, sommerhonning fra Ål i Hallingdal

Skogsbærhonning: Vehus Bigard, Jon Olav Vehus (1. plass NM 2024)  

Honningdugghonning fra urban birøkt: ByBi Oslo; fra Dronningparken

Bringebærhonning: Norsk vikinghonning, Andre Odden