Norsk birøkt har lang tradisjon som et solid og ærlig håndverk, og de norske honningene presenteres med stor stolthet. Siden 2017 har Norgesmesterskapet i honning vært arrangert 7 ganger. HANEN, Norges Birøkterlag og ByBi står nå bak arrangementet, med HANEN som prosjektleder. (På bildet er noen av våre eminente dommere under NM i fjor, foto: Roar Ree Kirkevold)
Arrangørene ønsker å bidra til å løfte kvalitetsproduktet for forbrukerne og matbransjen, øke stoltheten hos norske birøktere, og motivere til innovasjon og produktutvikling for større mangfold av ulike norske honninger på markedet.
Norsk honning representerer stor variasjon i smak og bruksområder, og er varsomt høstet fra blomstringen i de norske landskap. Velkommen til å delta i feiringen – og norsk honning er et kvalitetsprodukt som skal feires!
Konkurransen
Hvem kan delta:
Alle birøktere og honningprodusenter i Norge. Jury-medlemmer kan ikke delta.
Viktige datoer
Flerblomstret honning, rørt og flytende:
Påmeldingsfrist: 10. oktober
Innleveringsfrist: 20. oktober
Første prekvalifisering: 20. november 2025
Sortshonninger, lynghonninger og honningdugghonning:
Påmeldingsfrist: 1. november
Innleveringsfrist: 10. november
Andre prekvalifisering: 10. desember 2025
Finaledømming: Tirsdag 20. januar 2026
Festmiddag og premieutdeling: Fredag 30. januar 2026.
Fagdag for næringsbirøktere kl 10-14 med lunsj i forkant av fest og premieutdeling.
For praktisk info og påmelding, klikk deg videre til Honninglandet: