NM i honning

NM i honning er arrangert 5 ganger siden 2017, og det sjette norgesmesterskapet går av stabelen i Landbrukets Hus i Oslo 27. januar. Samtidig feires tre birøktere som er stemt fram av organisasjonen for sin innsats.

Norges beste honninger


Lørdag førstkommende 27. januar hylles norske honninger, biene og birøktere fra hele landet. Det er tid for å dele ut prisene i NM i Honning. Norsk honning er av ypperste kvalitet, så dommerne har jobbet med stort fokus for å finne frem til nyansene og gi karakterer på ulike parametre. Det har vært i overkant av 170 påmeldte honninger fra hele landet, og det er til sammen 52 finalister.

HANEN, ByBi og Norges Birøkterlag inviterer derfor til fagdag med prisutdeling med påfølgende festmiddag. Vi har et felles ønske om høyere forbruk av norsk honning, og et større sortiment av norsk honning i det norske markedet. Da må vi starte med å lære opp de som skal lage mat til oss i fremtiden. Derfor har elevene på Norsk Restaurantskole blitt kurset av HonningHub og Mjøderiet, for så å sette sammen en fabelaktig festmiddag med drikkepakke i honningens navn!

Heder til tre birøktere

Bransjen ønsker å hedre personer som bidrar til å fremme birøkt i Norge, og det finnes utallige birøktere som legger ned en uvurderlig innsats. Kunnskapsformidlere og faglig dyktige birøktere, samfunnsengasjerte, som driver lagsarbeid, og som styrker birøktnæringen ved å fremme honning som produkt. En jury har valgt og vil hedre hele tre birøktere til utnevnelsene «Årets birøkter» og «Fremtidens birøkter», og disse tre vil være tilstede. Det er Norges Birøkterlag og Honningcentralen som står bak utnevnelsene.

Program

Kl. 15.00-16.00 – Mingling, honningpunsj og musikalsk innslag med Dan Sundhordvik.

Kl. 16.00-18.20 – Fagdag og prisutdeling:
Frelsesarmeen – Bi-jobben
Heving kategori ved HANEN/Bernt Bucher Johannessen
Rekruttering ved Ragna Ribe Jørgensen og Håkon Tjøstheim
Vinnerkåring NM i honning (14 vinnere) og utnevnelser av Årets birøkter og Fremtidens birøkter

Kl. 18.30 – Festmiddag på Norsk Restaurantskole

Kontaktpersoner presse:

Trude Elisabeth Henrichsen, Hanen, tlf. 930 94 595
Astrid Bjerke Lund, Norges Birøkterlag, tlf. 928 28 808