Varm eplemost med honning og salt karamell

Vi anbefaler denne varme drikken! Takk til Matprat.no for lånet.

Syrlig eplemost, søt karamell og bittelitt salt smaker så godt! Vi har testet – og kan anbefale denne!
Den opprinnelige oppskriften sier brunt sukker men som alle vet: honning kan forbedre smaken i enhver oppskrift, når den erstatter sukker.

4 porsjoner:
50 g mild honning
1 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
3 dl kremfløte
1 l råpresset eplemost
4 stk. hel kanel
2 ss karamellsaus

SLIK GJØR DU
Bland honning, 1/3 av fløten, vaniljesukker og salt i en kjele og kok opp under stadig røring. Senk varmen litt og rør til alt er helt oppløst.
Hell eplemosten forsiktig i kjelen og rør godt.
Kok opp, senk varmen og la blandingen småkoke i minst fem minutter.
Visp resten av fløten til krem.
Hell drikken i glass og server med en kanelstang i hvert glass og topp med krem og litt karamellsaus.

Kilde: Matprat.no, foto: Sara Johannessen/Matprat.no