Studietur: Pollen og bibrød

I løpet av 3 dager besøker vi selvstendige birøktere på egen gård, og birøkterbedrifter som høster, foredler og handler med bienes produkter. Vi reiser med liten buss både vestover og nord-østover fra Riga, nær grensen til Estland.

I løpet av 3 dager besøker vi selvstendige birøktere på egen gård, og birøkterbedrifter som høster, foredler og handler med bienes produkter. Vi reiser med liten buss både vestover og nord-østover fra Riga, nær grensen til Estland.

• Bibrødhøsting fra småskala til storskala – demo av ulike treskemaskiner.
• Lære om pollenhøsting, etterbehandling, emballasje, markedsføring og salg.
• Info om produksjon av honning og sortshonning, pollen og sortspollen, bibrød, pluss litt om propolis og dronninggelé, samt oppbevaringskrukker laget av bivoks.
• Bruksområder for pollen og bibrød. Informasjon om kundene, hvem er de og hvordan bruker de pollen og bibrød.
• Møte med en apiterapeut, som også er utdannet lege. Informasjon om ulike behandlinger.

Om studiereisen

Turen egner seg for deg som gjerne har litt eller mye erfaring med å høste pollen og/eller bibrød, og ønsker å lære mer om emnet. Latvia har lange tradisjoner på feltet. Det pågående pollenprosjektet finansierer planlegging og organisering internt i Latvia. Engelsktalende reiseleder er Valters Brusbardis, og norsk reiseleder er Astrid Bjerke Lund fra birøkterlaget, som også er prosjektleder for pollenprosjektet, https://norbi.no/prosjekter/

Faglig og sosialt

Det blir en hektisk og sosial tur med medlemmer i Norges Birøkterlag. Reiseetappene gjennom Latvia gir oss anledning til å lære mer om landet. Alle måltidene spiser vi sammen på reisen, så det blir god anledning til å bli kjent og ha det hyggelig. Det vil trolig være forholdsvis enkel standard, og vi arbeider for å få enkeltrom på overnattingsstedene, noe vi foreløpig ikke kan garantere. All informasjon på turen blir på engelsk.

Mer om Valters Brusbardis

Med oss på hele turen er Valters Brusbardis. Han jobber som konsulent i den Latvian Beekeepers Association. Er selv erfaren birøkter, snakker engelsk. Han har ledet veldig gode studieturer tidligere, og kjenner de fleste birøkterne og bedriftene som vi besøker.

Pris

Pris ca. 4000. + fly t/r Riga (dette bestiller og bekoster du selv).

16.-19. august

Studieturen starter på Riga International Airport tirsdag 16. august kl. 12.
(vi anbefaler at du flyr fra Oslo med Air Baltic, 09.25-11.55)
Studieturen avsluttes i Riga torsdag 18. august ved middagstid. Vi har program hele dagen og vet ikke nøyaktig tidspunkt når vi er ferdige. Hotell i Riga til den 19. august er inkludert. Deretter er du fri til å reise hjem, eller fortsette noen dagers sightseeing i Riga på egen hånd.

Begrenset antall plasser

Det er plass til inntil 13 deltakere. Dette er for at hver og én skal ha best mulig utbytte.
Dersom du har allergier eller trenger spesiell kost må du gi beskjed ved påmelding. Påmeldingen er bindende, og betaling forfaller 1. august 2022. Kontakt Astrid Bjerke Lund om er interessert: astrid@norbi.no