Gled deg til Apimondia!

Birøktere, forskere og bieinteresserte fra hele verden vil samles i København, 23.-27. september 2025, til den 49. Apimondia-kongressen.

Påmeldingen er åpen for Apimondia 2025 i København. Medlemmer i Norges Birøkterlag får 40% rabatt på fullt kongresspass og dagspass. Det forutsetter at du følger lenken og kjøper billetten på vår nettside her.

108 utstillere fra 36 land

I utstillingsområdet ApiExpo er det birøkterutstyr, honninghandlere, apiterapi, birøkterorganisasjoner og masse spennende å oppleve.
Apimondia arrangeres hvert annet år, de siste to kongressene har funnet sted i henholdsvis Istanbul og Santiago de Chile. I 2027 skal Tanzania være vertsland. 23.-27. september 2025 er det endelig kongress i vårt «nabolag» – København.

Om det vitenskapelige programmet

Professor Lars Chittka,Queen Mary University, UK, forfatter av boken The mind of a bee, (2022) er én av flere kjente bieforskere som du kan oppleve fra scenen på Apimondia 2025. Han er tysk zoolog, etolog og økolog og kjent for sitt arbeid med utviklingen av sensoriske systemer og kognisjon, ved å bruke insekt-blomst-interaksjoner som modell.

Hver dag fra 24.-27. september foregår 4 parallellsesjoner med vitenskapelige foredrag. Hovedbolkene for det vitenskapelige programmet er:

Dyrevelferd fra et birøktperspektiv

Kvalitetssikrede bigårdsprodukter

Birøkt under krevende forhold

Å bygge bro mellom forskning og praksis

Vi lover at det blir foredrag, debatter og workshops om en rekke birøktrelaterte tema som klimaendringer, biehelse, avl, apiterapi, honningkvalitet, honningforfalskning, driftsteknikk, teknologi og kvalitet, økonomi i birøkt, pollinering, bieflora og mer. Det vitenskapelige programmet er under utforming.

Hver smak er en reise!

På Apimondia 2025 i København kan du legge ut på en herlig reise gjennom verdens ulike honninger. På Global Honey Bar kan du smake honning fra hele verden. Hvert Apimondia-medlemsland inviteres til å vise frem sine fineste honninger.
Det blir også honningprat fra scenen, workshops med biprodukter, sanselig utforsking av honning, tradisjonelle og moderne metoder for honningproduksjon, viktige faktorer for honningkvalitet, inkludert etikk, renhet og forbrukerhensyn.

Konkurranser – WBA

World Beekeeping Awards (WBA) skaper alltid stor oppmerksomhet, og det er inspirerende å se utstillingen med smarte og kreative produkter. Det konkurreres i mjød, bivoks, fotografier, trykt materiell, innovasjoner – inkludert kosmetikk, og salgsboder. Honningkonkurransen erstattes av Honey Bar og flere workshops.