Vi vet at flere lokale birøkterlag arrangerer fellestur til København, andre tar turen sammen med en birøkterkollega eller to, og atter andre har allerede bestilt billetter til egen tur.
Bil, båt eller fly
Om du fremdeles er i tenkeboksen så er det slik: Reisen til København gjøres via egen bil, fly eller båt. Overnatting i nærheten av konferansen skjer aller best ved å bestille rom på ett av hotellene som står på Apimondias hjemmeside her: https://apimondia2025.com/ Her finner du ferdig forhandlede priser, og på hotellene vil du garantert treffe birøktere.
Delta?
Du kan kjøpe billett for 1 eller flere dager, eller for hele kongressen her: apimondia2025.com
Rabattperioden for Norges Birøkterlags medlemmer er nå utløpt, den varte fram til 4. august.
Har du lyst på reisefølge?
Om du vil reise sammen med andre så har Norges Birøkterlag planlagt for deg:
- Ta båten fra Oslo til København mandag 22. september klokka 16.30. Norges Birøkterlag vil arrangere et uhøytidelig treff og fellesmiddag (buffet) på båten på kvelden. Bestill buffetmiddag i restaurant Skagerak klokken 19.30, så sees vi der – her er Camilla Sundby i Norges Birøkterlag, og vår alles Roar Ree Kirkevold, birøktentusiast, journalist og forfatter. God anledning til å bli kjent med andre birøktere på tur!
- Overnatting i to netter i København. Felles middag for de som ønsker.
- Båttur fra København til Oslo torsdag 25. klokken 16.30. Felles middag på kvelden, også denne i restaurant Skagerak klokken 19.30. Ankomst Oslo fredag 26. september kl. 10.
- For de som ønsker å gjøre turen litt kortere er et alternativ fly hjem onsdag kveld eller torsdag.
Du må selv:
- Bestille båttur via DFDS. Avreise Oslo mandag 22. september klokken 16.30 (ankomst København tirsdag 23. september klokken 10). Retur torsdag 25. september klokken 16.30, (ankomst Oslo fredag 26. klokken 10). Pris fra 1.700,-. DFDS nettside
- Bestille hotell for to netter; fra 23. – 25. september. Anbefaler Crowne Plaza Copenhagen Towers, der er det pr i dag god kapasitet. Pris for to netter fra 4.000,-. Bestill gjennom Apimondia.
- Kjøp inngangsbillett til Apimondia for de dagene man ønsker å gå på messa, her: apimondia2025.com Tips: kjøp inngang til konferansen tirsdag og onsdag, og ta en rusletur og lunsj i København før båten går hjem torsdag.
- Gi camilla.sundby@norbi.no beskjed om du reiser i dette tidsrommet, og hva du vil være med på av fellesmiddager.
Vi skal på Apimondia og gleder oss – er du med?

Mange deltar fra Norge og gleder seg til noen dager med fordypning i BIRØKT. Og om man reiser med andre i familien, eller vil kombinere Apimondia med flere aktiviteter så er som kjent København full av muligheter. Disse kan du for eksempel utforske her hos Visit Copenhagen.
Global Honey Bar
Honninger fra hele verden blir å finne på Global Honey Bar i ApiExpo under kongressen. 11 honninger er valgt ut for å representere Norge, som ett av mer enn 40 land. Her blir det mye spennende å smake på!
Markedsbod i København
Utenfor hovedinngangen til kongressen blir det salgsboder med både lokal honning og annen mat.
Det vitenskapelige programmet er klart
Det vitenskapelige programmet pågår 24.-27. september. Det blir mer enn 200 foredrag om temaer som klimaendringer, biehelse, apiterapi, honningkvalitet, honningforfalskning, driftsteknikk, teknologi og kvalitet, økonomi i birøkt, pollinering, bieflora, m.m. Her kan du skrive ut hele programboken.
NYTT: Hovedsymposium:
Hver kongressdag kl. 11:00 holdes et hovedsymposium i sal A1 med inviterte hovedforedragsholdere. Her presenteres årets fire viktigste temaer:
Onsdag 24/9
Kvalitetssikrede birøkterprodukter – med Birgitte Misonne, Dr. Dietrich Klinghardt og Prof. Dr. Stephan Schwarzinger
Torsdag 25/9
Brobygging mellom forskning og praksis – med Amy Wu og Lotta Fabricius Kristiansen
Fredag 26/9
Dyrevelferd fra et birøkterperspektiv – med Prof. Dr. Lars Chittka og Dr. Fanny Mondet
Lørdag 27/9
Birøkt under utfordrende forhold – med Prof. Dr. Ingolf Steffan-Dewenter og Mmabatho Portia Morudi
Disse sesjonene varer i to timer og innledes alltid med fordypende foredrag av spesielt inviterte eksperter.
NYTT: Slik er programmet bygget opp
Programmet er delt inn i sju kommisjonsområder (for eksempel helse, teknologi, økonomi), der hvert område har flere sesjoner. Disse er tematisk klustret slik at du kan følge et emne fra ulike vinkler gjennom en hel formiddag eller ettermiddag.
I tillegg til kommisjonsområdene finnes de fire daglige hovedtemaene (se ovenfor). Det foregår også parallelle sesjoner i flere saler – så det gjelder å planlegge deltakelsen på forhånd. Husk at det kan være vanskelig å hoppe mellom sesjoner, siden tidsplanen noen ganger sklir litt avhengig av hvor lenge presentasjonene varer.
Et godt tips er å lese sammendragene før kongressen, slik at du vet hvilke presentasjoner som interesserer deg mest.
NYTT: Ikke gå glipp av posterne!
Under lunsjpausen (1,5 time) pågår en omfattende posterutstilling i utstillingshallen. Posterne viser vitenskapelige prosjekter og kan være svært interessante å bruke tid på. De henger oppe i to dager av gangen og er samlet etter tema.
NYTT: Alt dette – og mere til
I tillegg til foredragene og plakatene tilbyr programmet også:
- Workshops og praktiske demonstrasjoner
- Honey Talks
- Rundbordssamtaler med kolleger og eksperter
Med andre ord er det umulig å få med seg alt – men med god planlegging får du mest mulig ut av deltakelsen. Les programmet nøye, lag en plan, og pass på klokka. Og viktigst av alt: legg inn rom for det uventede. Mange av de beste innsiktene kommer mellom linjene – eller i samtalen over en kopp kaffe.
NYTT: Alle foredragene, dag for dag
Det finnes dagsprogram for hver enkelt dag under kongressen. Klikk deg inn her for å se tidspunkter og temaer de ulike dagene.
Global Honey Talks
Dette egne foredragsprogrammet er forbeholdt honningrelaterte tema. Her er flere bidrag fra Norge.
Honey Quality Considerations
- Raffaele Dall’Ollio, Italy
Raising concerns on possible fall-outs of organic acaricides in honey – affecting quality
📅 25th Sept at 14:30 - Etienne Bruneau, Belgium
Honey quality focus in legislation – impact on honey processing for commercial beekeepers
📅 25th Sept at 15:00 - Stefan Mandl, Austria
How to keep quality parameters in large scale honey production
📅 25th Sept at 15:30 - Dr. Mathias Lundgren
Honey optimising methods – using chemical profiling and digital sensory as quality guideline in honey processing
📅 25th Sept at 16:00 - Maureen Conquer, New Zealand
Honey Authentication and Quality: The New Zealand Manuka Honey Story, where science meets organoleptic sensory analysis
📅 25th Sept at 09:00
Honey Sensory Topics
- Dr. Orawan Duangphakdee, Thailand
Unveiling the Uniqueness: Stingless Bee Honey Quality and Sensory Profiles Across Species and Landscapes
📅 25th Sept at 09:30 - Dr. Gino Jabbar, Scotland
Sensory Training and Tasting Panels: How to train tasting panels to professionally evaluate honey
📅 25th Sept at 10:00 - Marina Marchese, US
How Aroma and Flavor in Honey are Perceived Differently Across Cultures
📅 25th Sept at 11:00 - Ragna Ribe Jørgensen, Norway 🇳🇴
Diversity in Scandinavian honey varietals
📅 27th Sept at 11:30 - Dr. Gino Jabbar, Scotland
British and Irish varietal honey
📅 27th Sept at 09:00 - Peter Sjögren, Denmark
Pressed honey – unique process developed over 50 years with effect on aroma profile
📅 25th Sept at 12:00 - Maria Paz Veronica Diaz Mena, Chile
Honey tasting as a main tool for the development of the positioning of honey
📅 25th Sept at 12:30 - Zofuz Knudsen, Denmark
How to make creamed honey
📅 27th Sept at 09:30
Sustainable Honey Production in a Changing World
- Arlette Gómez Ortiz, Mexico
Tasting biodiversity: specialty honey as an ally to ecosystems and beekeepers in Mexico
📅 25th Sept at 15:00 - Madvee Muthu, Kenya
Sustainable Paths for African Honey
📅 25th Sept at 15:30 - Etienne Bruneau, Belgium
How to adapt honey production to climate change
📅 25th Sept at 14:30 - Einar Johansen, Norway 🇳🇴
Beekeeping in the Arctic region
📅 27th Sept at 10:00 - Einar Johansen, Norway 🇳🇴
Sustainable beekeeping in Northern Scandinavia
📅 25th Sept at 16:00
Beehive Products
- Paul Boyle, Ireland
Making beehive products for competition
📅 27th Sept at 11:00 - Alexandra de Paoli, France/Sweden
Harvesting beehive products for personal use
📅 26th Sept at 11:30 - Tone Bryn 🇳🇴
Sustainable Production of Beehive Products – ecofriendly harvesting and production methods
📅 27th Sept at 12:00 - Peter Sjögren, Denmark
Supplying Michelin star restaurants with beehive products
📅 27th Sept at 12:30
Honeypot – birøkterpub
For deltakere som har lyst til å fortsette praten når kongressen stenger: Velkommen innom Honeypot som blir på den populære baren Proud Mary i sentrum av København, nær rådhusplassen og nær en metrostasjon. Her treffer du garantert birøktere over et glass, med eller uten alkohol.
..eller middag sammen med norske birøktere
Vår Camilla Sundby har reservert bord for middag både for tirsdag 24. og onsdag 25. september, for norske birøktere som har lyst til å møtes. Gi camilla.sundby@norbi.no beskjed om du reiser i dette tidsrommet, og hva du vil være med på av fellesmiddager.