Utvalg om åpen yngelråte
Norges Birøkterlag har nå nedsatt et utvalg som skal evaluere dagens bekjempelse av åpen yngelråte og foreslå eventuelle endringer i bekjempelsesstrategi eller måten den gjennomføres på.
Bisamfunnet er et fascinerende studieobjekt og dette er grunnen til at så mange har valgt birøkt som hobby eller som næring. Men for å bli flink birøkter er det ikke nok å bare være interessert, lese om bisamfunnet og kikke ned i en kube.
Vi hjelper deg med å få svar på de vanligste spørsmålene ved oppstart av birøkt.
Hvis du har lyst til å gå et nybegynnerkurs i birøkt, eller hvis du er birøkter og har lyst til å delta på noen av de andre kursene vi tilbyr så ta kontakt med ditt lokale birøkterlag og spør om de eller et av nabolagene skal arrangere dette kurset.
Ved å kontakte lagene får du orientering om bl.a. kurs, medlemskapsbetingelser og praktiske råd i birøkt.
Velg fylkes- og lokallag i listen under.
Har du fått besøk av en bisverm? Her får du tips om hva du kan gjøre. Hvordan du kan skille en bisverm fra et vepsebol og noen beroligende råd om at når biene svermer er de ekstra snille.
Les mer om svermingKubevekter (Ekstern side)
Sanntidsinformasjon og måledata fra bikuber i Norge.
Bier og historie
Først var menneskene honningjegere. De røvet honningen fra villbier. Hulemalerier fra rundt 12.000 år siden viser mennesker i taustiger som har tatt seg fram til bienes bosted i en fjellvegg.
Sykdom hos bier
Friske bisamfunn er en forutsetning for godt honningutbytte og god bestøvning av kulturplanter og ville vekster.
Presse
Se pressesaker eller last ned vår logo til bruk i alle medier.